Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff: Hamiltonova smlouva je pouze otázkou času

Wolff: Hamiltonova smlouva je pouze otázkou času

Ne jestli, ale kdy bude podepsána

Během rozhovoru pro twitterový profil týmu Mercedes jeho šéf Toto Wolff prohlásil, že podpis nové smlouvy s Lewisem Hamiltonem je už jen formalitou.

"Z Lewise se stal pilíř našeho týmu, takže bereme jako samozřejmost, že budeme pokračovat společně," uvedl Wolff. "Diskuse se nesou ve velmi pozitivním duchu a je pouze otázkou času, kdy na papíry přibudou i razítka a podpisy."

Hamilton se již nechal slyšet, že z Mercedesu nyní rozhodne odejít nehodlá.

"Pro nás je to velmi jednoduchý proces. Už to, jak fungujeme teď, je úžasné, a nyní opravdu mluvíme pouze o rozšíření a vylepšení toho, co mohu já udělat pro tým a vice versa," řekl úřadující mistr světa.

Pozice Valtteriho Bottase už tak jistá není. Mercedes má k dispozici hned tři juniory, ačkoli Pascal Wehrlein, zdá se, nepřesvědčil a George Russell nejspíš nepůjde rovnou z F2 do továrního týmu. Ale určitě by si měl Fin dávat pozor na Estebana Ocona. Avšak náhradu za samotného Lewise Hamiltona prý Mercedes hledá mezi závodníky, kteří ještě ani nepomýšlejí na získání řidičského průkazu.

"Nového Lewise Hamiltona hledáme s očima dokořán, abychom ho měli připraveného, když se Lewis za několik let rozhodne skončit.  Hledíme až do motokár, kde v současnosti podporujeme mladého Itala, kterému je sotva dvanáct let a máme z něj velkou radost."

Mercedes kromě toho dnes zveřejnil i video z prvního nastartování nového motoru M09 ve voze Mercedes W09.