Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Buemi: Chybí nám rychlost

Buemi: Chybí nám rychlost

Renault sužují problémy s pneumatikami

Nejen Audi hledá cestu z krize, do níž se dostalo v úvodu letošního ročníku Formule E. I Renault byl v minulosti zvyklý na lepší výsledky. Zatímco v předchozích letech vyhrával týmové hodnocení jak na běžícím pásu, momentálně se v něm musí spokojit až s pátou pozicí.

Nejde to hlavně Nicolasi Prostovi, jenž se ocitl téměř na chvostu průběžné klasifikace. Sébastien Buemi sice v Santiagu vystoupil na pódium, ovšem po startu z první řady je až třetí místo pro něj určitým zklamáním. Po závodě se rozpovídal o příčinách slabších výkonů: „Nedokážeme přimět pneumatiky, aby v zatáčkách pořádně zabraly. To nás stojí spoustu času a energie. Prostě nám chybí rychlost.“

Francouzi se s tím potýkají od počátku sezony, zdálo se však, že problém zvládli. Jenže v Chile se vrátil znova. „V prvních kolech se jevilo být všechno v pořádku. Dostal jsem se do správného tempa. V závěru druhého stintu mě ale potkalo totéž, co už v Hong Kongu. Musíme se s tím konečně vypořádat, protože nás to strašně brzdí,“ postěžoval si Buemi.

Věc je pro stáj o to bolestnější, že zákaznický tým Renaultu Techeetah oslavil při poslední e-prix double. „Jsem samozřejmě naštvaný, že nás zastínil zrovna on,“ přiznal švýcarský závodník.