Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nejen Kubica se předvede v pátečních trénincích

Nejen Kubica se předvede v pátečních trénincích

V konkurenčním týmu dostane šanci mladý Kanaďan

Včera jsme se dozvěděli, že Williams nasadí do tří z letošních pátečních tréninků svého testovacího jezdce Roberta Kubicu. Stejnou šanci dá svému rezervistovi také Force India.

Jejím novým oficiálním testovacím jezdcem je Nicholas Latifi. Tento post dlouho zastával Alfonso Celis junior, který by se ale kvůli nesplnění podmínek pro udělení nové "páteční licence" FIA letos nemohl zúčastnit ani jednoho tréninku. Jeho místo tak obsadil 22letý Kanaďan, jenž byl loni ve službách továrního Renaultu a měl možnost trénovat na jeho simulátoru. Force India ho už během zimních testů seznámí s vozem a před Velkou cenou Kanady dostane i příležitost předvést své schopnosti v prvním pátečním tréninku.

Je třeba říci, že Latifi po přestupu do monopostů moc vítězných trofejí nenasbíral. Pokud nepočítáme účast ve Ferrari Florida Series, tak za šest let zvítězil pouze v jednou v italské F3 a loni v závodě šampionátu F2, kde mu ale v konečném pořadí patří pěkné páté místo.

"Budu jezdit poslední den prvního týdne (zimních testů). To je pro mě ideální, protože budu mít pár dní na sledování práce týmu a budu mít k dispozici zpětnou vazbu, kterou mu dají Esteban (Ocon) a Sergio (Pérez). Vím, že v této fázi roku je čas na trati mimořádně vzácný, takže udělám vše pro to, abych týmu dal co nejlepší zpětnou vazbu a pomohl s vývojem vozu," řekl Latifi.