Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Honda zatím drží

Honda zatím drží

Toro Rosso nečekaně nejpilnějším týmem v Barceloně

Kdo by to před začátkem testů řekl. Toro Rosso poháněné agregátem Honda zvládlo v Barceloně nejvíce kol ze všech týmů! Celkem jich bylo 324, což představuje porci více než 1500 kilometrů.

Po loňském totálním výbuchu japonského dodavatele motorů, tehdy ještě ve službách McLarenu, na stejném místě je to obrat o 180 stupňů. „Je nanejvýš uspokojivé, že jsme absolvovali tolik kol,“ pochvaloval si nejpilnější jezdec čtvrteční seance Pierre Gasly. „Dal jsem jich 147, to je prakticky délka dvou velkých cen. S motorem nemáme téměř žádné problémy, a to je fantastické. Hlavně, aby to vydrželo.

Dosažené časy už taková sláva nebyla, jenže o ty podle Gaslyho zase tolik nešlo: „Pocit z auta mám velmi dobrý. Teď si projdeme všechna data a určitě pro příští týden připravíme nějaká vylepšení. Trochu nás trápilo přehřívání. Ale jdeme správným směrem.

Zhluboka si oddechl také technický ředitel James Key: „Všechno probíhalo excelentně. S pohonnou jednotkou jsme neměli sebemenší potíže. To už se nám při zimních testech dlouho nestalo. Raději to hned zaklepu.