Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdci Force India smějí závodit

 Jezdci Force India smějí závodit

Konec období konfliktů

Sergio Pérez a Esteban Ocon budou moci od začátku této sezony svádět vzájemné souboje na trati, protože Force India si je už jistá, že své loňské spory hodili za hlavu.

Dva ambiciózní jezdci, jeden s již slušně dlouhým životopisem a druhý téměř absolutní nováček, se loni setkali v týmu, který nebyl připraven ukočírovat dvojici bojující nejen o každý bod a každou desetinu sekundy, ale i o každý centimetr trati. Výsledkem byla spousta kolizí, kterou stopl až zákaz vzájemných soubojů. Když pak jeden z nich dohonil druhého, nebyly mu nic platné prosby ani stížnosti, musel zůstat za ním. To trvalo až do chvíle, kdy měl tým stoprocentně jistou čtvrtou příčku Poháru konstruktérů, pak už neměl moc co ztratit. Letos dostanouoba kohouti další šanci.

"Sezonu začneme tak, jak jsme ji loni skončili. Vzpomeňte si, že v posledních pár závodech už spolu mohli závodit," připomněl webu Crash Otmar Szafnauer, provozní ředitel týmu. "Každý vztah, partnerství i tým prochází různými fázemi. Fáze stmelování týmu je obdobím konfliktů. Když se dostanete za tuto konfliktní fázi, lidé začnou lépe spolupracovat. Myslím, že jsme již v této fázi. Museli se navzájem pochopit. Museli tou fází projít a my všichni se již těšíme na týmovou práci. Budeme ještě silnější, než jsme byli před těmito konflikty."