Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Red Bull: Motor si nevybereme v květnu

Red Bull: Motor si nevybereme v květnu

Deadline? O tom Horner nic neví

Ředitel týmu Renault nedávno médiím řekl, že Red Bull se nejpozději v květnu musí rozhodnout, zda bude nadále nakupovat motory francouzské automobilky, nebo podepíše smlouvu s Hondou. Tak to přece chce FIA. Christian Horner to ale vidí jinak a rozhodnutí nehodlá udělat dříve než na konci léta.

"My to chápeme tak, že květen je měsíc, kdy máte FIA ​​informovat, ale to neznamená rozhodnout se s konečnou platností," cituje šéfa Red Bullu El Confidencial. "Rozhodnutí přijde na konci léta. To je reálně čas, kdy se potřebujete rozhodnout."

Ale už toto posílání vzkazů přes média naznačuje, že vztahy těchto dvou společností a mužů v jejich čele nejsou nijak zvlášť dobré. Ve stejnou dobu si sesterský tým Red Bullu pochvaluje nově vzniklé partnerství s Hondou. Její pohonná jednotka prý není daleko za tím, co Renault tomuto týmu poskytoval na konci minulé sezony. Díky propojení dvou týmů bude mít výrobce energetických nápojů brzy spoustu dat k porovnávání a na základě toho si může Red Bull Racing vybrat dodavatele, se kterým už pak pravděpodobně zůstane až do roku 2020.

"Honda měla s Toro Rosso fantastický start. My teď samozřejmě máme dobrou možnost sledovat jejich progres v první polovině roku. Jsme velmi zvědaví."