Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Honda má větší možnosti, naznačil Horner

Honda má větší možnosti, naznačil Horner

S pomocí Toro Rosso našla správný směr

Cyril Abiteboul si byl po včerejším oznámení odchodu týmu Red Bull k Hondě zcela jistý, že za tímto rozhodnutím stálo množství faktorů. Hlavně ten, že Honda nemá vlastní tovární tým a možná i její ochota poskytovat finanční podporu nebo alespoň motory zdarma, případně výměnou za půjčování jezdců na PR akce. Detaily nové smlouvy mezi rakouským výrobcem energetických nápojů a japonskou automobilkou neznáme, ale šéf týmu red Bull Racing Christian Horner tvrdí, že Honda dohání aktuální špičku (Mercedes a Ferrari) rychleji než Renault, proto se v podstatě jednalo o lehké rozhodnutí.

"Naše rozhodnutí bylo založeno na informacích, které jsme získali v Montrealu. Bylo to naše rozhodnutí založené na technických faktech, proto nebylo složité," uvedl. "Proto jsme si řekli, že raději než další odklad  to rovnou oznámíme, jelikož Renault to potřeboval slyšet, aby mohl pokročit s vlastními plány.

Byli jsme v privilegované situaci. Ze sedadla v první řadě jsme mohli sledovat pokrok Hondy, protože je partnerem našeho sesterského týmu Toro Rosso, a porovnávat ho s našimi motory. Na její progres byl fantastický pohled a došli jsme k závěru, že ho dosahuje na poli výkonu i spolehlivosti. Takže nastal čas učinit těžký krok, změnu dodavatele pohonných jednotek po 12 sezonách.

Jako tým jsme odhodláni dotáhnout se na naše soupeře. Pokoušíme se o to už pár let. Pohonná jednotka je velmi důležitou součástí vozu a jsme přesvědčeni, že Honda má správnou infrastrukturu, zdroje, technickou kapacitu a odhodlání pomoci nám v našem úsilí o smazání ztráty na týmy před námi, na Ferrari a Mercedes.

Hondě extrémně prospěla spolupráce s Toro Rosso. Red Bull Technology je samozřejmě také ve vztahu s Toro Rosso jako dodavatel převodovky a dalších věcí. Takže již vznikly synergie a chceme je dále podporovat, protože naše týmy budou mít stejnou pohonnou jednotku,"

Horner také připomněl, že sezona 2018 ještě není ani v polovině a Red Bull má sice malou, ale stále šanci zapojit se do boje o mistrovský titul, což by nešlo bez pokračující podpory Renaultu.