Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel: Prozatím je favoritem Mercedes

Vettel: Prozatím je favoritem Mercedes

Ale i Ferrari má letos úžasný vůz

Vrátilo se Ferrari do Austrálie silnější než před dvanácti měsíci? To se dozvíme už tuto neděli, ale Sebastianu Vettelovi nechybí sebevědomí ani optimismus. Mnozí odborníci přitom předpovídají, že Ferrari SF71H bude v závodě nejen pomalejší než Mercedes F1 W09, ale i pomalejší než Red Bull RB14. Všichni ale vycházejí z toho, co týmy předvedly v zimních testech. Je třeba připomenout, že za dost chladného počasí, zatímco v Melbourne má být v neděli více než 20°C.

"Myslím, že je správné tvrdit, že Lewis je letošním favoritem, ale bude to dlouhá sezona," nechal se v Austrálii slyšet německý závodník. "Máme úžasný vůz a pracuje se na dalších nových dílech, takže se máme na co těšit. Jsme v dobré formě. Dovedu si představit i lepší, ale to se dá říci každý rok."

Po loňské korunovaci Lewise Hamiltona už Vettel není jediným čtyřnásobným šampionem v poli. Oba nyní pomýšlejí na pátý titul, který by je dostal na jednu úroveň s legendárním Juanem Manuelem Fangiem.

"Máme toho hodně před sebou. Všichni víme, že k boji o titul je nezbytné, aby do sebe během sezony zapadlo mnoho věcí a na jejím konci je pak šance o něj zabojovat. Ale na tohle teď nemyslím. Ani si to nepředstavuji. Kráčím za svým cílem, za vítězstvím ve voze Ferrari, které je nejúžasnějším týmem celé historie F1 a i nejúžasnějším týmem v padoku."