Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vergne: Hartley ve F1 – to je k smíchu!

Vergne: Hartley ve F1 – to je k smíchu!

Expilot Toro Rosso účtoval s bývalým zaměstnavatelem

Na tiskové konferenci v Paříži dal o sobě vědět bývalý pilot Scuderie Toro Rosso Jean-Éric Vergne, v současnosti činný coby člen stáje Techeetah ve Formuli E. Popudem k jeho překvapivému a v lecčems obtížně pochopitelnému vystoupení bylo angažování Brendona Hartleye Francouzovým bývalým zaměstnavatelem.

Za vším je zřejmě stále nepřekonaný pocit křivdy z neslavného konce, který Vergneho po sezoně 2014 u „mladých býků“ potkal, ačkoliv posbíral více bodů než jeho tehdejší parťák Daniil Kvjat. Současně se ho patrně dotklo, že po Kvjatově loňském propuštění nebyl povolán on, ale Hartley. „Je to k smíchu,“ rozčiluje se nyní. „Už v roce 2010 ho vyhodili z juniorského programu a místo něj jsem jezdil světovou sérii Renaultu já. A teď bác, je zpátky.

Tento chlapík leží Vergnemu řádně v žaludku

Vyjádřil se i ke zvěstem, že jako potenciální náhradník za Kvjata byl zvažován rovněž Sébastien Buemi. „Dobře, že se to nestalo, po roce by s ním zase zametli,“ nebral si servítky. Navíc by mu auto nedovolilo předvést výkony, díky nimž by si mohl říci o angažmá v jiném týmu.

Vergne dle vlastních slov s Toro Rosso definitivně skoncoval. „Byla to hodně těžká etapa a mohu říci, že poznamenala můj život. Ale všechno zlé je k něčemu dobré. Měl jsem štěstí, že jsem se v pravý čas dostal do Formule E. To bylo to nejlepší, co mě mohlo potkat,“ dodal aktuálně vedoucí muž průběžné klasifikace „elektrického“ mistrovství.