Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mladí býci neměli svůj den

 Mladí býci neměli svůj den

Toro Rosso: Poslední na startu a poslední po závodě

Toro Rosso bude chtít na tento víkend ve Francii co nejdříve zapomenout. Ze dvou jezdců dorazil do cíle pouze Brendon Hartley, který po výměně pohonné jednotky startoval poslední a v konečné klasifikaci je na 14. místě.

"Byl to čistý a dobrý závod, ale dostat se z posledního místa vpřed je obtížný úkol. Měl jsem jeden dobrý souboj s Marcusem (Ericssonem) hned na začátku závodu, ale po zastávce se vrátil přede mě," řekl Novozélanďan, jenž porazil pouze jezdce Williamsu a Fernanda Alonsa, který měl poškozené zavěšení kola. "V prvním kole jsem se vyhnul problémům, ale pár vozů střihlo šikanu. Moc mi to tedy nepomohlo, ale aspoň jsem udržel vůz celý. Chtěl bych, abychom byli více vpředu, ale prostě jsme neměli rychlost. Dostal jsem se před oba williamsy, ale více jsme dnes dosáhnout nemohli. Po startu zezadu je to vždy náročné."

Hartley mohl bojovat pouze na chvostu pole, pro ostatní byl pojízdnou šikanou

Pierre Gasly je na tom opačně, čtrnáctý byl na startu a poslední je v konečné klasifikaci. Projel pouze třemi zatáčkami, než kolidoval s dalším francouzským mladíkem Estebanem Oconem.

"Jsem velmi zklamaný. Je těžké ukončit závod tak brzy. Ve třetí zatáčce jsem jel na vnitřní stranu a myslel jsem si, že Esteban mě vidí. Když jsem si uvědomil, že mi zavírá dveře, kolizi se už nedalo zabránit. Velká škoda, takový incident, kolize dvou francouzských jezdců ve VC Francie. Těžko se s tím smířit, na tento víkend jsem se moc těšil a chtěl jsem podat dobrý výkon, ne skončit takhle."

Šance na reparát je naštěstí blízko. Už příští týden se jede VC Rakouska, domácí závod Red Bullu.