Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gasly šel do kvalifikace naslepo

Gasly šel do kvalifikace naslepo

Toro Rosso: Po velké havárii slušný výsledek

Toro Rosso dnes nasadilo do kvalifikace pouze jeden vůz. Brendon Hartley měl v posledním tréninku pořádně tvrdou havárii poté, co jeho vozu selhalo zavěšení levého předního kola. Naštěstí vyvázl zcela bez zranění, což se ale o voze říci nedá.

"Dnešní havárie je dalším důkazem svědčícím o bezpečnosti současných vozů F1," řekl Novozélanďan, jenž zítra začne závod na chvostu pole. "Skutečnost, že jsem po takové nehodě odešel po vlastních a bez následků, ukazuje, kolik se toho udělalo pro bezpečnost F1. Jsem v pořádku, vůz je na tom rozhodně hůř než já! Jsem zklamaný, že mi utekla kvalifikace. Včera jsme sesbírali mnoho dat, připravili se na dnešek a z prvních pár zatáček jsem měl dobrý pocit. Hned jsem byl o tři, čtyři desetiny sekundy rychlejší než v pátek, ale po dalších pár zatáčkách byl konec. Dupl jsem na brzdu a přední zavěšení se okamžitě zlomilo."

Hartley pouze v roli diváka

Jelikož tým neznal příčinu havárie, nechal druhý vůz raději zaparkovaný v garáži, takže o třetí trénink přišel i Pierre Gasly (14. místo).

"Po Brendonově havárii jsme kompletně vyměnili přední zavěšení a kvůli tomu i nastavení vozu, což znamenalo jít do kvalifikace naslepo. Tým byl fantastický, vše stihl před začátkem kvalifikace a ta nakonec dopadla velmi dobře! Podle GPS jsme dobrý v zatáčkách, ale ve srovnání s našimi soupeři ztrácíme na rovinkách, takže je to těžký boj. Ale závod je až zítra a my se budeme snažit využít nabídnuté příležitosti," uvedl Francouz.