Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren uklízí ve svém technickém týmu

McLaren uklízí ve svém technickém týmu

Goss údajně přišel o místo technického ředitele pro šasi

Web Motorsport informuje, že McLaren se pustil do personálního úklidu v technické části týmu a Tim Goss následkem toho přichází o post technického ředitele pro šasi.

Pohled do tabulky Poháru konstruktérů nenaznačuje, že by u McLarenu musela zavládnout panika, okupuje čtvrtou příčku. Body jsou však připisovány výkonům závodního týmu pod vedením Érica Boulliera, jezdcům a možná trošku i štěstí. Jenže vůz je pomalý, což se projevuje hlavně mizernými kvalifikačními výsledky. McLaren už fanoušky a média uklidňoval, když mluvil o B-verzi vozu MCL33, která má být poprvé nasazena do Velké ceny Španělska. Personální změny by ale naznačovaly, že nový vůz buď ve větrném tunelu neprodukuje očekávaná data, nebo se od něj nikdy žádné zázraky ani nečekaly.

Během období s Hondou McLaren své fanoušky ujišťoval, že stále staví jeden ze čtyř nejlepších vozů a problém tkví pouze v motorech Honda. Letos s motory Renault ale není konkurencí pro Red Bull a zajímavé je, že maximální rychlost zůstala velmi nízká. Za to zřejmě padne, nebo již padla hlava technického ředitele pro šasi Tima Gosse, který je ve struktuře McLarenu jednou ze tří vedoucích postav technického týmu. Dalšími dvěma jsou šéfinženýr Matt Morris a technický ředitel aerodynamiky Peter Prodromou. McLaren zprávu nepotvrdil, ale připouští personální změny.

"Můžeme potvrdit, že v McLarenu probíhá audit technické části týmu jako součást programu návratu na vrchol. Je to proaktivní, právě probíhající proces, jenž zahrnuje řadu faktorů napříč organizací. V dohledné době budou poskytnuty další informace, do té doby nebudeme situaci komentovat," oznámil mluvčí McLarenu.

Změny začaly od nejvyššího managementu, Zak Brown se před dvěma týdny stal generálním ředitelem týmu, který je nyní samostatnou divizí McLaren Group.