Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Stroll odpověděl na Massovu kritiku

Stroll odpověděl na Massovu kritiku

Má krátkou paměť?

Felipe Massa se před týdnem nechal slyšet, že jeho bývalý tým doplácí na to, že mu nenabídl smlouvu na další rok a dal přednost penězům od Lanceho Strolla a Sergeje Sirotkina. Synovi kanadského miliardáře se, samozřejmě, nařčení z neschopnosti ani trochu nelíbí. Obhajuje se tím, že ve své nováčkovské sezoně Massu nejednou porazil a není důvod myslet si, že letos s více zkušenostmi jezdí hůře.

"Vůbec jsem nepochopil, co se to snažil říct. V první řadě, on tu teď vůbec není, skončil, šel do výslužby. A kromě toho, tabulky říkají, že loni jsem skončil hned za ním," řekl Stroll, jenž loni nasbíral celkem 40 bodů, zatímco Massa jich měl 43.

"A v neposlední řadě, Felipe pro mě není referenčním bodem, tím jsem já sám. Porovnávám, kde jsem byl před rokem. Loni jsem v Číně postoupil do Q3 a v mnoha závodech jsem bodoval. Takže to evidentně není o tom, že já nejsem dost dobrý. Problém je v tom, že když teď máme silný víkend a vydaří se nám závod, tak jsme v cíli na čtrnáctém, patnáctém místě. Loni jsme po takových výkonech často vozili body. Takto to vidím já."

Potichu nezůstal ani Sirotkin, kterému přitom nulu na kontě ospravedlňuje už fakt, že je ve F1 úplným nováčkem.

"Takové řeči mě moc nezajímají, ačkoli mě samozřejmě ani netěší," přiznal ruský jezdec podporovaný bankou SMP a jejím programem pro mladé závodníky. "Všichni se mě ptají na nedostatek zkušeností, slabou zpětnou vazbu a tyto věci. Ale jak jsem si během své kariéry uvědomil, kvalita zpětné vazby není přímo úměrná počtu odjetých sezon.