Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Peréz po dlouhé době na pódiu

Peréz po dlouhé době na pódiu

Force India: Hořkosladký pocit

Opravdu pozoruhodné jsou výsledky Force Indie po závodě v Baku. Sergio Peréz předvedl skvělou jízdu, a i když z části díky odpadnutí soupeřů, vybojoval v této sezoně pro indickou stáj premiérové umístění na stupních vítězů. Na opačném konci závodního pole i emocí skončil jeho kolega Esteban Ocon, který se ve třetím kole dostal do kontaktu s Räikkönenem a musel odstoupit.

Ocon byl po svém brzkém konci velmi rozladěný: „Měl jsem skvělý start, opravdu velmi dobrý. Předjel jsem ho (Räikkönena) před druhou zatáčkou a na rovince jsem byl před ním. Nevím, co udělal. Možná přestal brzdit moc brzo a trefil mě. Co říct k Räikkönenovi? On vůbec nemluví, včera udělal chybu v kvalifikaci, dnes udělal další, neměl by být u Ferrari.

Je to ztracená příležitost po skvělém začátku tohoto víkendu. Myslím, že Sergio Peréz bude mít hodně bodů, bude to dobré pro tým,“ prezentoval Ocon svoji předpověď ještě v průběhu závodu pro Canal+.

A na jeho prorocká slova opravdu došlo. Perézova radost v cíli byla ohromná: „Myslím, že dnes jsem zajel dvě nejlepší kola své kariéry. Poslední dvě kola, kdy jsem byl na studených pneumatikách a za zády jsem měl Sebastiana Vettela. Bylo to nesmírně obtížné. Byl jsem na supersoftech a musel jsem se udržet v rytmu, držet se blízko Räikkönena, aby se Vettel nemohl dostat moc blízko.

Byli jsme tento víkend čtvrtým nejlepším týmem. Dnešní výsledek je rozhodně obrovská motivace pro všechny členy týmu, kteří odvádějí fantastickou práci. Předvedli skvělý výkon při pit stopu, při plánování strategie. Co jiného mohu říct? Úžasná práce.

Po skončení závodu byl Sergio Peréz vyšetřován sportovními komisaři za použití systému DRS v době, kdy to bylo zakázáno. Podezření se ale nepotvrdilo.

VC Ázerbájdžánu 2018

 Sergio Pérez může definitivně slavit, potrestán nebude