Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Zlý chlapec Magnussen dostal oficiální důtku

Zlý chlapec Magnussen dostal oficiální důtku

Tentokrát ohrozil Leclerka

Kevin "zlý chlapec" Magnussen byl dnes opět na koberečku u sportovních komisařů a opět byl shledán vinným. Poté, co za kolizi s vozem Pierra Gaslyho ve Velké ceně Ázerbájdžánu dostal desetisekundový trest, byl ve Španělsku oficiálně pokárán už v pátek. Tentokrát na konci hlavní rovinky nečekaně zablokoval jezdce Sauberu Charlese Leclerka. Ke kontaktu monopostů naštěstí, a také díky Leclerkovým reflexům, tentokrát nedošlo.




"Magnussen musí pochopit, že není na trati sám," stěžoval si Leclerc týmu přes vysílačku. "Je v pomalém kole a zůstane v závodní linii. A takto je to pořád, pořád dokola."

Magnussen měl docela dobré vysvětlení pro jízdu pomalým tempem v ideální stopě. Byl v rychlém kole, tedy chtěl zajet dobrý čas. Ale jeho kolo bylo v desáté zatáčce přerušeno žlutou vlajkou. Nevěděl, že praporek zmizel krátce po jeho průjezdu a že za ním jedoucí Leclerc smí pokračovat v rychlé jízdě. Manévr na konci rovinky ale vysvětlit nedokázal, proto mu stevardi udělili alespoň pokárání za způsobení nebezpečné situace.

Za citaci určitě stojí reakce Leclerkova šéfa Fréderika Vasseura:"Udělat takovou věc v tréninku, to nedává smysl. Samozřejmě tím nechci říct, že dává smysl udělat to v závodě, ale tam je to alespoň pochopitelné, byť hloupé," řekl šéf Sauberu.

A toto přišlo jen krátce poté, co Gasly Magnussenovi v podstatě veřejně odpustil jejich incident v Baku.

"Na začátku dalšího týdne mi poslal SMS," řekl Francouz o Magnussenovi ještě před prvním tréninkem. "Ještě jednou se omluvil. Po závodě jsem byl frustrovaný, takže jsem ho ani neposlouchal, proto mi ještě poslal zprávu. Už je to za námi. Důležité je pouze to, že se to nesmí opakovat, protože to nebylo dobré ani pro jednoho z nás. Jeho vůz byl poškozen snad ještě hůře než můj a oba jsme přišli o příležitost získat body. To byl hlavní důvod frustrace, protože jsme mohli získat bod nebo dva."