Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosbergové se projeli po monacké trati

Rosbergové se projeli po monacké trati

Syn si troufl předjet otce

Včerejší program VC Monaka byl obohacen exhibiční jízdou „dua Rosberg“. Otec Keke řídil svůj mistrovský williams z roku 1982, syn Nico mercedes ze sezony 2014.

Jak však šampion F1 2016 prozradil, show se málem neuskutečnilo: „Táta se hodně zdráhal. Chtěl, aby se nemusel bavit s novináři. To při takovéto akci není pochopitelně možné. Nebylo jednoduché ho přesvědčit. Musel jsem na to jít strategicky. Teď je ale šťastný, že se svezl. Ve druhém kole jsem dokonce začal mít o něj strach, když jsem viděl, s jakou razancí projíždí zatáčkami. Jen jsem se v duchu modlil, aby se uklidnil. Přece musíme káry dovézt v pořádku do cíle.

Zleva Keke Rosberg, Nico Rosberg, monacký kníže Albert II. a šéf F1 Chase Carey

Sám se přiznal, že když usedal do auta, napadlo ho zkusit si jedno kolo v plném tempu. „Ale rychle jsem takové myšlenky zapudil. Nebylo by to dvakrát rozumné,“ konstatoval a jedním dechem vyloučil, že by připadal v úvahu jeho návrat k aktivní činnosti. „Jinak to bylo ovšem prima. Vybavily se mně všechny krásné okamžiky, které jsem na této trati prožil. Nejvíce mě potěšilo, že jsem v šikaně předjel tatínka. Byl to docela tvrdý manévr,“ dodal.