Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Také Mercedes připravil nové motory

Také Mercedes připravil nové motory

Teď má největší obavy z pneumatik

Není zas tak velkým překvapením, že v Kanadě budou mít nové motory nejen Honda, Renault a Ferrari, ale i Mercedes. Toto Wolff to potvrdil oficiálně s tím, že budou k dispozici továrnímu týmu i zákazníkům z Force India a Williamsu.

"V Kanadě ukončíme první třetinu sezony a po šesti závodech jsme na tom v šampionátu lépe, než jsme byli před 12 měsíci," pochválil svůj tým. "Očekáváme, že mnoho týmů přistoupí k plánované výměně a tento víkend nasadí nové pohonné jednotky. To platí i pro vozy poháněné Mercedesem a my pracujeme na tom, abychom vůz zrychlovali."

Velkým úkolem je pokračovat v poznávání hyperměkkých pneumatik, které se poprvé použijí na trati s dlouhými rovinkami, zakončenými tvrdým brzděním před pomalými zatáčkami.

"Monako byl víkend o minimalizaci škod a jeli jsme tam s očekáváním, že budeme mít třetí nejrychlejší vůz, což se také potvrdilo. V Montrealu jsme ale byli v posledních letech dobří a je to jeden z Lewisových nejlepších okruhů. Ovšem rychlost z minulých let nic nezaručuje. Musíme co nejlépe využít pneumatiky včetně hypersoftů," je si vědom Wolff.

Hamiltonovy úspěchy Wolff nezmínil náhodou. Britský jezdec je v F1 od roku 2007 a VC Kanady vyhrál už šestkrát, což je více než 50% úspěšnost.