Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Žlutí odvedli téměř perfektní práci

Žlutí odvedli téměř perfektní práci

Renault: Výborné pozice za cenu taktické nevýhody

Renault včera získal téměř perfektní výsledek. Stačilo, aby Carlos Sainz zajel o desetinu sekundy lepší čas a Renault by kompletně obsadil čtvrtou startovní řadu a před sebou měl pouze tři nedostižné týmy. I obsazení lichých pozic 7 a 9 na lepší straně trati má něco do sebe.

"S dneškem jsem spokojený," prohlásil Nico Hülkenberg (7. místo), jenž porazil celý střed pole, včetně týmového kolegy. "Ještě před kvalifikací jsem se cítil jako zahnán do kouta, protože v pátek jsem toho moc nenajel. Ale jistota za volantem mi tento víkend ani jednou nechyběla a nemyslím si, že se dalo získat ještě lepší startovní místo, ačkoli jsem mohl v Q3 dostat z vozu ještě pár desetin. Máme dobrou maximálku a celkově nastavení, se kterým jsme v pátek měli úspěšné stinty s plnou nádrží, takže jsme kvalitně připraveni na boj."

Povede se Renaultu v prvních kolech závodu odjet z dohledu pronásledovatelů?

Sainz (9. místo) může svou porážku ospravedlnit preventivní výměnou turba, jež zřejmě utrpělo menší škody kvůli úlomkům, které se v posledním tréninku dostaly do sání.

"S kvalifikací mohu být docela spokojený. Za postup do Q3 musím poděkovat všem mechanikům, kteří vyměnili turbo a dali vůz dohromady tak rychle, že jsem se mohl zúčastnit kvalifikace. Celý tým to zvládl bravurně. V závodě budeme rychlí, ale nebude to snadné, hlavně po startu na hypersoftech. Ale uděláme vše proto, aby oba vozy zůstaly v první desítce," řekl španělský jezdec.