Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Magnussen se soudí se svojí bývalou manažerkou

Magnussen se soudí se svojí bývalou manažerkou

Co způsobí jedna špatně vypovězená smlouva

Kevin Magnussen stojí před soudem. Nic neprovedl, pouze se pře s bývalou manažerkou o podíl ze svých příjmů.

Když bylo Kevinovi patnáct, uzavřela jeho matka s jistou Riis Madsenovou dohodu o tom, že bude jeho synka zastupovat. Obsahovala i klauzuli o tom, že dvacet procent z toho, co její svěřenec vydělá, připadne jí. Kontrakt vypršel s dovršením plnoletosti, Magnussen ho ale prodloužil až do roku 2021.

Jenže v roce 2015 ho vyhodili z McLarenu a on podstatný díl viny za to přičetl právě Madsenové. Rozhodl se tudíž od ní odejít. Kámen úrazu je v tom, že jeho právník tak zřejmě neučinil po formální stránce úplně dobře. Složitou kauzu proto v těchto dnech rozplétá kodaňský soud.

Podle listu Ekstra Bladet uvedl Magnussen během svého výslechu mimo jiné toto: „Byl jsem mimořádně frustrovaný z toho, že jsem ztratil místo v kokpitu. Zůstal jsem bez práce a neměl po ruce žádný plán B. Nedovedl jsem si představit, že bych mohl s paní Madsenovou dále spolupracovat. Byl jsem přesvědčen, že pro moji další kariéru je zbytečná.“ Kromě toho údajně zasahovala i do jeho soukromých záležitostí, včetně vztahů s opačným pohlavím.

Věc je o to komplikovanější, že Madsenová figurovala i ve společnosti Racingselskabet, kterou Magnussen založil spolu s miliardářem a majitelem oděvní značky Jack and Jones Andersem Holchem Povlsenem. Přes ní dodnes běží veškeré obchodní a marketingové aktivity dánského pilota F1. Madsenová v ní byla zaměstnána až do léta 2016, nicméně si dělá nároky i na peníze z pozdějších smluv s Renaultem a Haasem.

Rozsudek má být vynesen 23. srpna.