Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haase velmi zajímá Fittipaldiho vnuk

Haase velmi zajímá Fittipaldiho vnuk

Steiner mu chce dát šanci ještě letos

Formuli 1 možná čeká další historický milník. Synů mistrů světa jsme v ní už viděli řádku (dva z nich dokonce úspěch svého otce napodobili), ale vnuka jsme tu ještě neměli. To se třeba brzy změní.

Americká stáj Haas totiž neskrývá svůj zájem o Pietra Fittipaldiho, jehož děd Emerson vyhrál šampionát v letech 1972 a 1974. První sondáže proběhly již počátkem roku, jenže je rázně utnula těžká nehoda v závodě WEC ve Spa. Brazilec si při ní zlomil obě nohy a musel podstoupit dlouhé léčení.

Teď ale šéf týmu Günther Steiner znovu mluví o tom, že Pietra by rád letos vyzkoušel. „Oslovili jsme ho, abychom získali jeho názor na tuto záležitost,“ prohlásil doslova. „Ještě jsem s ním osobně nehovořil, ale udělám to, jakmile se vrátím do Severní Karolíny. Pak se uvidí, co bychom do konce sezony zvládli.“ Zde stojí za to připomenout, že Haas dosud nepotvrdil jezdeckou sestavu na příští rok…

Problémem může být, že Fittipaldi není stále ještě stoprocentně zdráv. Před týdnem se sice v Mid Ohiu vrátil do americké série Indy Car, v níž dostal letos angažmá, stěžoval si nicméně na silné bolesti v dolních končetinách.