Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Toyota ukončuje partnerství s Grand Prix Long Beach

Toyota ukončuje partnerství s Grand Prix Long Beach

Se závodem byla spjatá 44 let

Americké zastoupení Toyoty se rozhodlo ukončit dlouholeté partnerství s nejslavnějším americkým městským okruhem. Po 44 letech končí s podporou závodu IndyCar Series v ulicích kalifornského Long Beach. Titulárním sponzorem závodu bylo 39 let.

„Toyota se k nám přidala v roce 1975 jako oficiální dodavatel pace caru a v roce 1980 se stala titulárním sponzorem. V této pozici zůstala 39 let,“ uvedl v prohlášení prezident a výkonný ředitel závodu v Long Beach Jim Michaelian. „Měli jsme fenomenální vztah. Ale Toyota se po posledních jednáních rozhodla smlouvu o sponzorování závodu neprodloužit.“

Toyota kromě poskytnutí zpomalovacího vozu a sponzorování hlavního závodu zajišťovala i bohatý doprovodný program, včetně známého charitativního klání celebrit, z něhož profitovala třeba dětská nemocnice v Los Angeles.

„Za celou asociaci, která závod pořádá, chci poděkovat Toyotě, že nám pomohla vybudovat podnik, kterým dnes velká cena je. Jsme hrdí na to, že nás Toyota tak dlouho podporovala,“ dodal Michaelian.