Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Schumacher se na Mallorku nestěhuje

Schumacher se na Mallorku nestěhuje

Co způsobí jedna chyba v překladu

I některé české noviny přinesly zprávu, že sedminásobný mistr světa F1 Michael Schumacher se s rodinou stěhuje na Mallorku. Pravda to však není.

Zdrojem informace se stal švýcarský bulvár Illustré. Ten přinesl rozhovor se starostkou na baleárském ostrově se nacházející obce Andratx Katiou Rouarchovou, která měla údajně prohlásit: „Mohu oficiálně potvrdit, že Michael Schumacher se hodlá usadit v naší obci a my jsme připraveni ho mezi sebou uvítat.“ Bezpečnostní složky prý už také dostaly příslušné pokyny ohledně jeho příjezdu.

Illustré pohotově přineslo popis sídla, které Schumacherova manželka Corinna měla koupit za 30 milionů eur od prezidenta fotbalového Realu Madrid Florentina Péreze. Usedlost se rozkládá na ploše 15 000 metrů čtverečních a vedle hlavní a dvou vedlejších budov sestává ze dvou bazénů, fitnessstudia a heliportu.

Dlouholetá Schumacherova tisková mluvčí Sabine Kehmová sice vzápětí v německém Bildu akvizici potvrdila, ovšem s tím, že ji Schumacherovi hodlají využívat jen pro prázdninové pobyty.

Úřad starostky v Andratxu se současně distancoval od textu v Illustré. Vyjádření Rouarchové bylo interpretováno „vinou špatného překladu“ chybně. V zásadě šlo o to, že byl podmiňovací způsob zaměněn oznamovacím. Takže, Schumiho by rádi přivítali, pokud by se na Mallorku vydal. A zajistili by mu dostatečný klid a soukromí, proto ta zmínka o policii.