Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen se zaměřil na titul v B-kategorii

Magnussen se zaměřil na titul v B-kategorii

Téměř jako skutečný šampionát

Do F1 se, v ideálním případě, dostávají vítězící jezdci. Vyhrávají v motokárách, v juniorských formulích, ve F3 a ve F2. Potom přijdou do slabšího týmu F1, nemají nejmenší šanci vyhrát jediný závod a těžko se s tím vyrovnávají. Kevin Magnussen, který letos chytil vynikající formu, našel účinnou náplast. Při pohledu na výsledky kvalifikací, závodů i na tabulku šampionátu si vždy odmyslí jezdce tří neporazitelných týmů.

"V mysli si držím představu tohoto ohromného šampionátu," prozradil dánský jezdec webu Motorsport. "Vím, že ve skutečnosti nic takového není, ale v mé hlavě ano a pomáhá mi to udržet motivaci. Odmyslím si tyto tři týmy, nezajímají mě. Myslím na vyrovnaný boj s jezdci dvou, tří dalších týmů ze středu pole a ten toužím vyhrát.

Ve F1 jsem ještě nezažil vítězné emoce. Když jsem skončil třetí a později dostal druhé místo v Austrálii (v roce 2014 po diskvalifikaci Daniela Ricciarda), ani to nebyl pocit podobný vítězství. Bylo to prostě třetí místo. Nyní se mohu soustředit na tento velký šampionát v mé hlavě a je to pro mě ohromně motivující."

Magnussen v této B-kategorii letos zaznamenal dvě vítězství. V tabulce šampionátu je druhý, sedm bodů za Nikem Hülkenbergem a jeden bod před Fernandem Alonsem.