Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Vettel je podle jeho bývalých šéfů klidnější

Vettel je podle jeho bývalých šéfů klidnější

Už dokáže hodit nezdary za hlavu

Christian Horner stál za největšími úspěchy v kariéře Sebastiana Vettela. Zatímco ten však po zisku čtyř mistrovských titulů Red Bull opustil, Horner mu zůstává věrný.

Šéf býčí ekipy přesto trochu paradoxně tvrdí, že přestup Vettelovi pomohl. „Dozrál v komplexnějšího jezdce. Byl ještě moc mladý, když se stal mistrem světa,“ svěřil se v rozhovoru pro web Formula1.com. „U Ferrari se dotvořil jeho charakter. Výborně snáší ohromný tlak, jemuž je vystaven. Je pevným skaliskem uprostřed bouře. Pokud po letní přestávce zavětří šanci, bude k neudržení.

 

Vettel s Mariem Theissenem v roce 2006, na samém prahu své kariéry ve F1

 

Podobný názor sdílí také Mario Theissen, jenž byl coby šéf stáje BMW Sauber Vettelovým prvním nadřízeným ve F1. „Letos působí mnohem klidnějším dojmem. Zejména v situacích, kdy se mu nedaří. Naučil se, že není možné mít všechno stále pod kontrolou. Občas nastane situace, že někam přijede a je přesvědčen, že bude naprosto dominovat. Domů ale odjíždí bez bodu. Naposledy se mu to přihodilo na Hockenheimringu. Dříve by ho to srazilo k zemi,“ je přesvědčen. „Teď bere věci takové, jaké jsou. Dokáže to hodit za hlavu a koncentrovat se na příští závod.