Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Suzuka zůstává, Mercedes zasponzoruje VC Německa

Suzuka zůstává, Mercedes zasponzoruje VC Německa

Dva závody v suchu

Formule 1 již ukázala, jak bude v roce 2019 pravděpodobně vypadat kalendář velkých cen. Opět se do něj vešlo 21 závodů, přičemž nechybí Hockenheimring a nenajdete v něm Miami. Už dříve bylo oznámeno, že potenciální organizátor druhého závodu na území USA se vzdává ambiciózního plánu dostat se do kalendáře sezony 2019 a raději bude pomaleji postupovat vstříc velké ceně v roce 2020.

Návrh kalendáře byl oznámen při příležitosti podepsání nové tříleté smlouvy s okruhem Suzuka. Vlastníkem okruhu, organizátorem závodu i jeho titulárním sponzorem je Honda, kterou generální ředitel F1 Chase Carey nazval "velmi důležitým partnerem". Oblíbený japonský okruh tak má jistotu, že se na něj nejrychlejší vozy světa budou vracet minimálně do roku 2021.

Zajímavé je nové spojení Hockenheimringu a Mercedesu, které Toto Wolff donedávna odmítal. Německá automobilka se každoročně snažila pomoci německému okruhu, ať už marketingovou kampaní, rezervováním vstupenek pro své zaměstnance nebo jinými formami. Poprvé ale bude sponzorem velké ceny, a to rovnou titulárním.

"Německo je pro nás výjimečným místem, vždyť úřadujícím šampionem je tým Mercedesu," nechal se slyšet Carey. "Jsme nadšeni, že Mercedes se odhodlal ujmout důležité úlohy. Bude titulárním sponzorem, čímž nám pomůže najít cestu, jak se do Německa vrátit i příští rok."

V souvislosti s Německem se mluví pouze o nalezení řešení pro příští rok, takže jednání nekončí. Zároveň se může začít jednat o podmínkách kontraktu pro rok 2020 a další léta..