Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nadšený Grosjean vyždímal z auta maximum

Nadšený Grosjean vyždímal z auta maximum

Haas: Nejlepší tým středu!

Americký tým dopadl podobně jako v kvalifikaci: skvělý Grosjean a chybující Magnussen. Výsledkem je nejlepší umístění ze zbytku světa a pro Francouze čtvrté body v řadě. Díky tomu Haas předstihl Renault v Poháru konstruktérů.

Američané jsou nadšení. Ve své teprve třetí sezoně ve F1 se stali nejlepším z týmů středu a předstihli dokonce i tovární stáj Renaultu. Grosjean dokonce strávil hodně času na páté pozici, kterou získal po problémech Vettela.

 

Romain Grosjean v nájezdu do slavné zatáčky Parabolica 

Je skvělé být znovu na bodech a těšit se z dobré série závodů,“ radoval se Romain Grosjean (6. místo - po závodě vyloučen). „Byl to dobrý závod, ale těžký. Vozy Force Indie byly dnes rozhodně rychlejší. Musel jsem z auta vyždímat maximum, abych je udržel za sebou. Byl jsem s tím velmi spokojen. Nyní jsme se dostali na čtvrté místo v kategorii konstruktérů, je to úžasné. V Monze jsem nikdy neměl opravdu dobrý závod, ale dnes tomu tak nebylo. Jsem šťastný a těším se na Singapur.

Kevin Magnussen (16. místo) v tlačenici v první zatáčce ztratil jednu pozici. Později měl v zatáčce Lesmo kolizi s Pérezem. Ta ho donutila navštívit mechaniky, nechat si opravit části monopostu a vyměnit kola. Na trať se vrátil poslední a tím byla jeho snaha limitována. Svoji nespokojenost vyjádřil slovy: „Bylo to pro nás dnes opravdu dlouhý závod. V prvním kole jsem si poškodil zadní pneumatiku. Dojel jsem si pro novou sadu se střední směsí. Můj závod vlastně skončil v prvním kole. Zbytek jsme pak absolvovali na jedné sadě středních pneumatik - nejpomalejší - takže jsem se ani nemohl vrátit do boje o body.

Kevin Magnussen na nevydařený italský víkend rád rychle zapomene