Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Osm kol před cílem přišel Magnussen o bod

Osm kol před cílem přišel Magnussen o bod

Haas: Grosjean jen sbíral poznatky.

Kvůli obrovskému množství penalizací nakonec Kevin Magnussen odstartoval do závodu z 9. pozice. Ještě osm kol před cílem se držel na posledním bodovaném místě, ale nakonec odjížděl z Itálie s prázdnou. Tým Haas tentokrát nebodoval.

Romain Grosjean se pokusí na italský víkend co nejrychleji zapomenout. Hned v počátku kvalifikace na vodě havaroval, do závodu odstartoval z posledního místa a měl po nadějích na slušné umístění. Další ranou byla drobná kolize hned po pár metrech. „V první zatáčce se nám poškodilo přední křídlo a od té chvíle se už pro nás závod vyvíjel ve znamení ústupků. Vyzkoušeli jsme si pár věcí a získali poznatky o autě. Myslím, že rychlost nebyla špatná,“ říkal zklamaný Romain Grosjean.

Tým se musel spoléhat na snahu Kevina Magnussena, pokud chtěl vůbec uvažovat o bodovém zisku. Dán měl sice desáté místo na dosah, ale proti zezadu pronikajícímu Verstappenovi neměl šanci. „V dnešním závodě se odehrály věci, ale mě to neovlivnilo, protože oba red bully se stejně dostaly dopředu,“ reálně komentoval vývoj závodu Kevin Magnussen. „O tomhle víkendu jsme prostě nebyli dost rychlí. Jedenácté místo je asi nejlepší výsledek, jakého jsme tady mohli dosáhnout. Přesto je mrzuté, když se celý závod držíte na bodovaných pozicích, a nakonec beztak odejdete s prázdnou. Max (Verstappen) byl daleko rychlejší než já. Ve srovnání s ním jsem neměl valnou šanci uspět. Nicméně nikdy není důvod se nesnažit. A my jsme se snažili celý závod.