Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjeana zachránila tisícina vteřiny

Grosjeana zachránila tisícina vteřiny

Haas: Nejintenzivnější kvalifikace roku

Tentokrát se sice oba jezdci nevešli do první desítky, ale přesto může být Haas spokojený. Šesté místo Grosjeana je dalším dobrým základem pro nedělní závod. A navíc je nejlepší pozicí jezdce mimo týmů silné trojky.

Šéf týmu Günther Steiner si oddechl se slovy, že to byla nejintenzivnější kvalifikace tohoto roku. Měl na mysli zejména to, že pouhá jedna tisícina vteřiny posunula Grosjeana do druhé části na úkor Péreze a dvě tisíciny na úkor Leclerka. Byly to pořádné nervy, ale Francouzův závěrečný výkon byl naopak blahodárným balzámem na pobouřené nervy.

Bylo to dobré,“ oddechl si také Romain Grosjean (6. místo). „V první části sice trochu na limitu, ale hlavně, že to dobře dopadlo. Rozdíl, který mě posunul dál, zdaleka nebyl tak velký, jak jsme očekávali. Ve druhé fázi už to bylo docela dobré. V Q3 se každý zlepšil, ale věděl jsem, že to bude super. Myslel jsem, že na konci budu mít trochu větší odstup. Překvapilo mě, že byl Renault tak rychlý, očekával jsem, že to bude spíš Force India. Jsem velmi rád, že začínám na šesté pozici. Myslím, že máme dobré závodní tempo. Bitva ve středu pole bude velká a my to milujeme.“ 

Kevina Magnussena připravily oouhé dvě tisíciny vteřiny o postup do finálové desítky 

Kevin Magnussen (11. místo) si naopak vybral trochu smůly. O postup do finálové desítky ho připravil Gasly rozdílem pouhých dvou tisícin vteřiny. Proto netajil své zklamání: „Měl jsem postoupit. Auto mělo potřebnou rychlost. Ale je to Monza a vše záleží na aerodynamice a správné volbě stopy. Ve druhé části jsem vyjel na trať první a nemohl jsem využít žádný vzduchový pytel. Měl jsem tedy jasně na víc. Bohužel v rozhodujícím kole mě zdržel incident s Alonsem. Je to zklamání, ale těším se na dobrý závod.