Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nechal jsem mu šířku vozu, tvrdí Verstappen

Nechal jsem mu šířku vozu, tvrdí Verstappen

Red Bull: Ricciarda pravděpodobně zastavila spojka

Už jsme si byli téměř jistí, že Daniela Ricciarda (nedokončil) dnes zradila nová pohonná jednotka Renault, a byli jsme zvědaví, jak to bude komentovat, když nedávno podepsal přestup do jeho továrního týmu. Ztráta motoru by mohla být katastrofou i pro Singapur, ale zdá se, že nic takového nehrozí a Renault za odstoupení nemůže.

"Další frustrující závod. Zrovna jsem předjel Strolla a díval se do zpětného zrcátka, abych se ujistil, že mi už od něj nic nehrozí. Jenže jsem téměř nic neviděl. Pak jsem si uvědomil, že je to kvůli kouři valícímu se ze zadní části mého vozu. Když jsem to oznámil mým inženýrům, požádali mě, abych zastavil. Obával jsem se, že to způsobila pohonná jednotka, ale tým vůz v garáži prohlédl a vypadá to na poruchu spojky," prozradil Ricciardo.

Verstappen ztratil třetí místo ve výsledkové listině, ale ne na trati

Maxe Verstappena (5. místo) pro změnu štve penalizace, kterou dostal za kolizi s Valtterim Bottasem v závěrečné fázi závodu. Nizozemec tak do cíle dojel na třetím místě, ale když se k jeho času připočetlo pět trestných sekund, klesl nejen za Bottase, ale také za Sebastiana Vettela.

"Skončit na trati třetí byl dobrý výsledek. Bohužel jsem dostal penalizaci a byl odsunut na páté místo," řekl po závodě Verstappen. "Myslím, že jsem Valtterimu nechal dost místa na levé straně, nemusel jet ven z trati. V pravidlech se píše, že pokud dáte soupeři vedle vás místo na šířku vozu, tak to stačí. Přesně to jsem udělal, ale otřel se mi o kolo a v první zatáčce musel jet rovně. S trestem nesouhlasím, ale bylo rozhodnuto a už se s tím nedá nic dělat. Poté, co jsem dostal zprávu o penalizaci, jsem byl ještě odhodlanější udržet svou pozici na trati."