Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltona bučení diváků posiluje

Hamiltona bučení diváků posiluje

Sám by se ale k tomu nesnížil

Lewis Hamilton nepatří právě mezi oblíbence diváků v Monze. Zatímco piloty Ferrari zahrnují tifosi obdivem, na konkurenta od Mercedesu se intenzivně bučí.

Na tribuně byl k vidění transparent s nápisem Lewisi, vítej v pekle. Britské vlajky se v rudém moři dočista ztrácely. Protivný zvukový doprovod provázel i závěrečný ceremoniál na stupních vítězů. Nejde samozřejmě o chvályhodnou aktivitu, a to i když si odmyslíme případný odsouzeníhodný rasistický podtext.

Nemyslím si, že to příliš zdvořilé. Já sám bych to nikdy neudělal, jenže nemohu rozhodovat za jiné. Stalo se, takový je život. Ale jak říkám, správné to není,“ vyjádřil se ve smířlivém duchu Kimi Räikkönen.

 

Vyhlášení vitěze VC Itálie provázelo místo ovací bučení fanoušků

 

Terč fanouškovské nenávisti to nechává v klidu. „Nezatěžuje mě to. Moc o tom nepřemýšlím, spíše mám z toho legraci,“ okomentoval záležitost Hamilton. „Negativní reakce na mě působí pozitivně, protože je vstřebám a přeměním na kladnou energii. Daří se mně to docela lehce. Dokonce to vítám. Když v tom budou pokračovat, jenom dobře, jelikož mě to posílí.“ Něco podobného si myslí také jeho šéf Toto Wolff: „Když na Lewise bučeli po kvalifikaci, pozoroval jsem jeho obličej. A v duchu jsem si řekl: Jen tak dál! To je přesně to, co potřebuje!

Ani Hamiltonovi se ale podobné projevy publika nelíbí: „Vím, že se to stává i v jiných sportech. Byl jsem se podívat na fotbal, americký fotbal, basketbal, ragby. Nikdy jsem nepocítil potřebu se takto chovat vůči soupeři mého oblíbeného týmu. Totéž platí o mých přátelích.