Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buemi si nechal udělat sedačku do Toro Rosso

Buemi si nechal udělat sedačku do Toro Rosso

Potenciální náhrada za Hartleye?

Brendon Hartley loni na poslední čtyři závody sezony 2017 nahradil Carlose Sainze. Nyní se zdá, že se možná ani nedočká konce sezony 2018. Říká se, že Helmut Marko usilovně shání náhradu nejen za Pierra Gaslyho, jenž bude příští rok závodit za Red Bull, ale i za nevýrazného Novozélanďana. Hodně se mluví o tom, že Hartleye by mohl nahradit Daniil Kvjat, který by tak u Toro Rosso vlastně dostal už třetí šanci. Nakonec by ale místo mohl dostat jiný bývalý jezdec Toro Rosso.

Na twitteru italského týmu se objevila zajímavá fotografie i s komentářem, že připravuje sedačku na míru pro Sébastiena Buemiho.


Buemi býval juniorem Red Bullu a za Toro Rosso závodil v letech 2009 až 2011. Markovi se ani on a ani Jaime Alguersuari nezdáli být materiálem na mistra světa, u týmu Red Bull Racing měli pevná místa Sebastian Vettel a Mark Webber, takže oba dostali padáka a nahradili je Daniel Ricciardo a Jean-Éric Vergne.

Jenže Buemi vzápětí dostal nabídku na místo testovacího jezdce Red Bullu a od té doby se příležitostně do vozu tohoto týmu posadil, když bylo třeba zkoušet pneumatiky. Také pracoval v simulátoru. Hlavně ale získal titul ve formuli E, stal se vítězem závodu 24 hodin Le Mansu a aktuálně bojuje o druhé prvenství ve WEC (ve voze se střídá s Kazukim Nakadžimou a Fernandem Alonsem). Zkušeností má tedy dost a ukázal, že dokáže vyhrávat. Na druhé straně je Hartley úřadujícím šampionem WEC.