Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buemi potrestán za kolizi s Heidfeldem

Buemi potrestán za kolizi s Heidfeldem

V Maďarsku spadne na startu o pět míst.

Sebastien Buemi byl penalizován odsunem o pět míst na startovním roštu Velké ceny Maďarska za incident během závodu v Německu.

Švýcar v barvách týmu Toro Rosso byl potrestán za to, že vytlačil z tratě v nájezdu do šikany NGK Nicka Heidfelda.

Heidfeld poté, co se dotkl Buemiho pravého zadního kola, musel odstoupit s poškozeným vozem ze závodu. Švýcar si po incidentu zajel do boxů vyměnit prázdnou pneumatiku.

Komisaři FIA po závodě rozhodli, že za incident mohl Buemi a do dalšího závodu si tak veze penalizaci posunu pěti míst na startovním roštu.

"Heidfeld do mě v šikaně najel a já dostal na pravé zadní pneumatice defekt," řekl Buemi. "Musel jsem proto zajet do boxů na výměnu, což ještě zhoršilo naši strategii a jelikož nepršelo, bylo vše ztraceno.

Byl to smolný víkend, ve kterém nemůžeme být s naším výkonem spokojeni, proto vše, co můžeme udělat, je zaměřit se na Velkou cenu Maďarska, alespoň na ní nemusíme dlouho čekat."


Pro Buemiho je to během víkendu už druhý incident, po kvalifikaci byl totiž diskvalifikován kvůli neodpovídajícímu palivu.

Heidfeld dostal v závodě penalizaci průjezdu boxy za kolizi s Paulem di Restou na startu závodu, nicméně než si Němec stihl svůj trest odpykat, havaroval. Mezinárodní automobilová federace následně prohlásila, že Heidfeldův incident s di Restou již dále nebude řešit.