Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Loeb stále pomýšlí na budoucnost ve formuli 1

Loeb stále pomýšlí na budoucnost ve formuli 1

Dokonce jej kontaktoval nový tým US F1.

Sebastien Loeb má stáje zájem zkusit si v budoucnu formuli 1. Francouz v úterý řekl, že je ochoten podlehnout své zvědavosti, jen aby zjistil, čeho je na okruhu schopen dosáhnout.

Francouzský list L´Equipe v úterý napsal, že Loebovi zástupci kontaktovali tým US F1, aby diskutovali o jeho možnosti závodit ve formuli 1 v roce 2010.

Ačkoliv by se Loeb mohl v kokpitu Toro Rosso dočkat debutu ve formuli 1 při závěrečném závodě letošní sezóny v Abú Dhabí, jezdec také vyjádřil touhu, že pokud bude v budoucnu šance zúčastnit se dalších závodů formule 1, okamžitě by jí využil.

"Po epizodě s Abu Dhabi se mě Toro Rosso zeptalo, jestli bych opravdu chtěl zkusit formuli 1.

Chtěl jsem vědět, jestli by o mě měl vůbec někdo zájem, jen tak ze zvědavosti. Jeden člověk, se kterým se znám, proto kontaktoval nový tým (US F1). Nevím, co řekl."

Dodal: "Řízení vozu WRC si užívám a chystám se prodloužit smlouvu s Citroënem.

Nicméně, kdyby se vyskytla příležitost závodit v jednom, nebo více závodech v roce 2010 a kalendář formule 1 a rallye by se nepřekrývaly, proč ne?

Než abych si neustále kladl otázku, jak bych se mi ve formuli 1 dařilo, je třeba to zkusit. Alespoň bych pak měl jasno."