Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pokud Honda ztroskotá, Red Bull odejde z F1

Pokud Honda ztroskotá, Red Bull odejde z F1

Marko zopakoval svou výhrůžku

Helmut Marko už nejednou vyhrožoval kompletním stažením Red Bullu z F1, což by ji mohlo připravit o dva týmy, jeden juniorský program přivádějící mladé talentované jezdce i o Velkou cenu Rakouska. A nejednou to bylo v souvislosti s motory. Čekali bychom, že oznámením o navázání partnerství s Hondou, čímž skončila jeho zákaznická éra, budou výhrůžky alespoň dočasně uloženy k ledu, ale to jsme se mýlili.

"Jsme rádi, že můžeme navázat úžasnou kooperaci s Hondou, ale pokud z nějakého důvodu nebude fungovat podle očekávání, tak Red Bullu opustí F1," cituje Speedweek Marka.

Šéf Red Bullu pro celou oblast motorsportu také řekl, že Honda sama byla na pokraji odchodu z F1, ačkoli její vedení celou dobu tvrdilo a doposud tvrdí opak.

"Po katastrofě s McLarenem byla Honda na konci roku 2017 blízko odchodu z formule 1 a dalo nám hodně práce, než jsme Japonce vůbec přiměli k pořádné komunikaci o možnosti nového startu s námi. Kooperace s Toro Rosso zatím jde jako po másle," pochvaluje si Marko.

Honda patří mezi čtyři aktuální dodavatele motorů, kteří již údajně FOM a FIA oznámili úmysl pokračovat i po roce 2020, pokud zůstane zachován současný koncept pohonné jednotky. Red Bull pokračuje ve vyjednávání s majiteli F1.