Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelovi se stala osudnou třináctá zatáčka

Vettelovi se stala osudnou třináctá zatáčka

Ferrari: Nedokázali jsme zahřát pneumatiky

Ferrari si určitě výsledek kvalifikace představovalo jinak. Rozhodně nepočítalo s tím, že prohraje s oběma svými hlavními konkurenty a jeho vozy budou stát až ve druhé a třetí řadě.

Zejména pro Sebastiana Vettela (3. místo) to je dost tvrdá rána. Na trati, kde se předjíždí hodně obtížně, může v bitvě o titul znovu ztratit na Lewise Hamiltona. „Samozřejmě to není ideální situace. Usilovali jsme o pole position a nakonec jsme od něj byli dost daleko. Rozhodně to nebyla podařená kvalifikace. Ke konci mně už chyběl čas, abych se zlepšil. Na trati se pořád pohybovalo hodně aut, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Absolvoval jsem dvě kola, která se nepovedla. Chtěl jsem něco úplně jiného,“ nechal se slyšet.

Kde Vettel prohrál? Podle analytika televizní stanice Sky Sports Anthonyho Davidsona se tak stalo ve 13. zatáčce: „Probrzdil v ní a dostal se moc ven. Kromě toho si poškodil pneumatiky, i když v pomalejším zbytku kola mu to zase tak moc nevadilo. Jenže tady se platí za sebemenší chybičku. Je potřeba bezpodmínečně udržet ideální stopu, věřit ve svoje schopnosti a podstoupit nezbytné riziko. Lewis to dnes dokázal, Sebastian ne.

 

Räikkönen nedokázal zahřát pneumatiky na optimální teplotu

 

Kimi Räikkönen (5. místo) viděl příčinu nezdaru v pneumatikách. „Nepodařilo se nám je zahřát na optimální teplotu,“ konstatoval. „Bylo to mnohem obtížnější, než jsme si dovedli představit. Trénink a kvalifikace byly dva naprosto odlišné světy. Podmínky se radikálně změnily. Ale tak špatné, jak by se z umístění dalo soudit, to zase nebylo. Pořád mám šanci dostat se na pódium. Špička je hodně vyrovnaná. Bude to napínavý závod, v němž se toho určitě hodně stane.