Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc prostě neudržel Pérezovo tempo

Leclerc prostě neudržel Pérezovo tempo

Sainz pouze čekal na suchou trať.

Charles Leclerc před VC Singapuru prohlásil, že při čistě matematické šanci na titul se už soustředí pouze na vyhrávání závodů. Přesto po závodě tvrdí, že si Sergia Péreze nechal v posledních kolech utéct, protože nechtěl zas tak moc riskovat.

Nešťastnou shodou okolností jsem ztratil výhodu DRS právě, když Checo zrychlil, protože dostal pneumatiky do ideálního okna. Beztak jsem už byl v souboji s ním na hraně a i malá chyba tu stojí spoustu času,“ vysvětluje Monačan.

Udělal jsem pár chyb. Chtěl jsem být nalepen na jeho difuzoru, protože jedinou skutečnou šanci předjet jsem měl na rovince. Nechtěl jsem to zkoušet v brzdní zóně, protože jsem nemohl tušit, jaká bude přilnavost na vnitřní straně a opravdu nechtěl hrát vabank. Jednou jsem už byl opravdu velmi blízko a napadlo mě pustit to dovnitř a brzdit tam, ale nebylo by to správné. Rozhodl jsem se ještě počkat na příležitost, která ale nakonec nepřišla.

Snažil jsem se až do konce závodu. Můj inženýr mi řekl o trestu hrozícím Checkovi, takže jsem se maximálně snažil. Ale když mi pak sdělil, že Checo je 5.1 vteřiny daleko, tak jsem se soustředil na dojezd do cíle.

Zklamáním byla rychlost Carlose Sainze, kterému ani výjezdy bezpečnostního vozu nepomohly zapojit se do bojů o vítězství a po jezdeckých chybách Lewise Hamiltona a Maxe Verstappena si jen dojel pro třetí místo.

Bylo to divné. Po celý víkend jsem byl rychlý, ale v závodě jsem extrémně rychle přišel o přilnavost předních pneumatik a už se mi nikdy nevrátila,“ omlouvá se Sainz. „V podstatě jsem na mokré trati vůbec nenašel rytmus a nemohl útočit na dvojici přede mnou. Chtěl jsem co nejdříve přezout na slicky, abych měl šanci smazat manko. Částečně se mi to i povedlo, ale už jsem měl málo času.

Sainzovi se do oslavy třetího místa moc nechtělo. Foto: Ferrari

Zdroj: Racer, f1i, úvodní foto: Ferrari