Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc myslí pouze na vítězství v závodě

Leclerc myslí pouze na vítězství v závodě

Nic jiného už nemá cenu.

Charlesi Leclercovi se opět povedlo dostat jeho Ferrari F1-75 na pole position a opět místo samochvály mluvil o překvapení a o svých chybách.

"Řekl bych, že předposlední kolo bylo dobré, hlavně za takových podmínek, ale bylo to všechno hlavně o přípravě na poslední kolo," řekl Leclerc po kvalifikaci na usychající trati. „Naneštěstí jsem v posledním kole ve 13. zatáčce zablokoval kola a v šestnácté jel rovně. To byl konec. Kromě toho kola to byla velmi dobrá kvalifikace, vůz byl velmi dobrý, jen to poslední kolo mě mrzí.“

Je pravdou, že Max Verstappen mohl chybu potrestat, nicméně tým ho nenechal dokončit poslední kolo kvůli nedostatku paliva v nádrži. Pole position na trati, kde je předjíždění mimořádně náročné, dává Leclercovi nemalou šanci vyhrát závod. Každé vítězství do konce roku bude pěknou náplastí na nesplněný sen o mistrovském titulu.

Pro mě je důležité vyhrát do konce sezony co nejvíce závodů. Reálně je pouze otázkou času, kdy Max oslaví zisk titulu. My se nyní musíme soustředit na sebe, na svůj závod, na maximální využití našeho vozu. Ten zbytek není důležitý.

Pokud Leclerc dobře odstartuje, pravděpodobně povede peloton minimálně do výměny pneumatik. Foto: Ferrari

Šestnáctá zatáčka nadělala problémy i Leclercovu kolegovi. Carlos Sainz po ní zaostal za držitelem pole position o pouhých 171 tisícin sekundy, což ale pro něj znamená start ze čtvrtého místa, jelikož Sergio Pérez a Lewis Hamilton zajeli čas téměř shodný s Leclercovým.

Opravdu náročná kvalifikace. Hustý provoz na městském okruhu v kombinaci s neustále se měnící tratí. Dovolil bych si říct, že jsme ji zvládli docela dobře, je ale frustrující, že jeden a půl desetiny mě stálo čtyři pozice (tři, pozn. red.). Hlavně když jsem měl velmi dobré kolo až po šestnáctou zatáčku, kde se mi to kouslo,“ řekl Španěl.

Zdroj: Ferrari, Motorsport, úvodní foto: Ferrari