Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gaslyho zbrzdily modré praporky

Gaslyho zbrzdily modré praporky

Toro Rosso: Dobrý první úsek, ale víc nic 

Ne moc povedený závod mají za sebou jezdci Toro Rosso. Po startu vypadala situace ještě celkem optimisticky. Ale zastávky v boxech je poslaly do skupinky bojující o třinácté až devatenácté místo.

Pierre Gasly (13. místo) dokázal v úvodu poskočit o tři příčky vzhůru: „Po prvním kole jsem byl dvanáctý. Trochu jsme riskovali s pneumatikami. Začali jsme na hyperměkké směsi, ale nakonec to bylo velmi obtížné a na konci prvního úseku jsem se musel hodně snažit. Po zastávce jsem se dostal do chaotické skrumáže se Sirotkinem a Grosjeanem a kvůli modrým praporkům jsme ztratili hodně času. Pokoušel jsem se dostat z vozu maximum, ale neměli jsme na to bojovat o body.“  

 

Pierre Gasly měl přes veškerou snahu k bodům daleko

 

Brendon Hartley (17. místo) svými souboji alespoň oživil jinak vcelku nudný závod: „Dnes jsme si hodili kostkami a dohodli jsme se na dřívější zastávce. Byl jsem rychlejší než jezdci přede mnou na hyperměkké směsi. Po přechodu na ultraměkké pneumatiky jsme se dostali do provozu. Takže to nebylo dobré. Rozhodli jsme se pro další zastávku, ale uvízl jsem za williamsem a ztratil pozici ve prospěch Magnussena. Bylo tam pár dobrých momentů, bohužel jsme dnes neudrželi tempo.