Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly se pral s vyvážením a přilnavostí

Gasly se pral s vyvážením a přilnavostí

Toro Rosso: Naděje se jmenuje pneumatiky

Toro Rosso se přesvědčilo, že okruh v Singapuru patrně nebude místem, kde by se dal očekávat dobrý výsledek. Přece jen tato městská trať patří spíše k rychlejším. Jenže motor Honda momentálně moc výkonu nenabízí.

Brendon Hartley (17. místo) skončil už v úvodní fázi: „Dnešní trénink pro nás byl obtížný. Ale udělali jsme nějaké změny a dostali jsme vůz do lepšího režimu. Byli jsme docela blízko postupu do druhé části. V prvním měřeném kole jsem se potýkal s velkým provozem a ve druhém jsem udělal pár chyb ve středním sektoru. A to byl ten rozdíl mezi mnou a Pierrem. Je to velmi ošemetná trať. Včera jsme byli s pneumatikami spokojeni. To je pro nás pozitivní a dává nám to naději, že můžeme pomocí dobré strategie myslet na body. Doufali jsme, že tento víkend bude lepší, ale třeba se to zítra změní.

 

Pierre Gasly nebyl se svým autem vůbec spokojený

 

Pierre Gasly (15. místo) zdolal nástrahy první fáze, avšak ve druhé toho moc nepředvedl. „Od začátku víkendu jsme nebyli tak konkurenceschopní, jak jsme si představovali,“ postěžoval si. „Dnes to bylo trochu lepší. Ale nedalo se toho moc udělat pro to, abychom mohli soupeřit s ostatními ve třetí části. Bojovali jsme s vyvážením a přilnavostí. Zkusili jsme najít nějaká řešení, ovšem nepodařilo se nám to. V tomto stavu bylo velmi obtížné dostat z vozu maximum. Závod zde bude obtížný, ale obvykle jsme velmi dobří v tom, jak prodloužit životnost hyperměkkých pneumatik. To bude naším cílem.“