Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz se bude bránit a pořád koukat do zrcátek

Sainz se bude bránit a pořád koukat do zrcátek

Kvjat nezahřál přední pneumatiky

Scuderii Toro Rosso se v Poháru konstruktérů vzdaluje Williams a s ním i páté místo, které by bylo nejlepším výsledkem v historii. Carlos Sainz se z páté řady pokusí přidat další cenné body jako odměnu za povolené hostování v Renaultu v příští sezoně.

Jsem moc šťastný, že jsem se dnes probojoval až do třetí části kvalifikace!“ radoval se Carlos Sainz jr. „Abych řekl pravdu, po včerejším druhém tréninku a dnešním třetím to nevypadalo, že bychom mohli být tak silní. Spíš jsem si myslel, že na třetí část dneska nemáme. Ale nakonec se podařilo odjet velmi dobré kolo. V kvalifikaci nám to jelo rychle. Takže jsem velmi spokojený. Pár našich nejbližších konkurentů je tady bohužel docela velký kus před námi, takže se v zítřejším závodě budeme muset spíš bránit a pořád koukat do zrcátek. Ale jsem na to připravený a budu se ze všech sil snažit udržet bodovanou pozici!

Ani Daniil Kvjat neměl začátek kvalifikace špatný. V první části se dočkal jenom jedné jízdy a ta byla obzvlášť dobrá. Jenomže pak se v druhé části dráha měnila a auto se zhoršilo. „Po celé délce jsem šel do smyku, vůz byl hodně nedotáčivý a mně se nepodařilo zahřát přední pneumatiky. Dost mě to zklamalo. Musíme to analyzovat, protože z toho mám velký pocit marnosti,“ vysvětloval Rus.