Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Minardi bude měnit motory

Minardi bude měnit motory

Italská stáj začne GP Malajsie s novými agregáty.

Italská stáj jako první využije zcela v souladu s regulemi nového pravidla o výměně motorů. Oba jezdci týmu, který dosud používá starší verzi motorů Cosworth, budou na startu GP Malajsie vybaveni novými agregáty.
 
I když odstoupení Christiana Alberse z prvního závodu zavinila převodovka, Holanďan bude mít možnost použít o víkendu novou pohonnou jednotku. Stane se tak plně v souladu s novými regulemi a Albersovi tedy nehrozí žádná penalizace.
 
"Jedinou výhodou toho, že jsem nedokončil první podnik, je že nyní mohu startovat do dalšího závodu s novým motorem," prohlašuje Albers na svých oficiálních stránkách.
 
Jeho kolega Patrick Friesacher, který v Austrálii kroužil až do konce, naproti tomu využije nového pravidla i za cenu penalizace. U Minardi však ví, že ta v jejich případě nehraje až takovou roli, jelikož podle Alberse tým tímto tahem více získá než ztratí: "Alespoň se tím zvýší Patrickova šance dokončit závod."
 
Zatím není vyloučeno, že tým bude měnit motory i v Bahrajnu, jelikož specifikace motoru, kterou Minardi nasadí do prvních třech Grand Prix, nebyla konstruována tak, aby vydržela dva závodní víkendy. "Stále používáme starý motor Cosworthu, protože nová verze, kterou má k dispozici Red Bull, není kompatibilní s naším šasi." Změnu by měl přinést vůz PS05, který se představí při evropské premiéře F1 v Imole. Ten již bude poháněn aktuální verzí motorů Cosworth.