Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll nebude Ricciardovi překážet

Stroll nebude Ricciardovi překážet

Williams: S postupem se nepočítalo

Williams si připsal dvě menší pozitiva. Ani jedno jeho auto neskončilo poslední a Stroll se dokonce, i když s trochou štěstí, dostal do druhé fáze. Není to moc, ale v týmu zjevně očekávali další debakl.

I když déšť přišel ve druhé části v nejméně vhodný moment, jsem navýsost spokojený,“ liboval si Lance Stroll (14. místo). „Podařilo se mně postoupit, v což jsem upřímně nedoufal. Ale poučil jsem se ze svého prvního kola. Navíc jsem měl skvěle nastavené auto, využil jsem každičkého kousku dráhy a trefil všechny zatáčky, vůz byl mimořádně živý. To byla úspěšná kombinace, ačkoliv jsme nepředpokládali, že budeme moci soupeřit s ostatními stájemi. Vím, že zítra budu mít za sebou rychlejší vozy, například Ricciarda. Byl by nesmysl zkoušet s ním bojovat. Pojedu si svůj vlastní závod a zkusím postoupit co nejvíce dopředu.

Úplně zoufalý nebyl ani Sergej Sirotkin (17. místo): „Bohužel v zahřívacím kole jsem uvízl v provozu, takže se mně nepovedlo dostat pneumatiky na optimální teplotu. Jinak to ale šlo a myslím, že jsem předvedl stoprocentní výkon. Totéž se týká týmu, který optimalizoval auto a sladil všechny jeho funkce. Poslední pokus byl hodně nadějný, takže jsem zklamaný, že to nevyšlo. Ale odvedli jsme dnes dobrou práci.