Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton je hrdý na osmdesát vyhraných kvalifikací

Hamilton je hrdý na osmdesát vyhraných kvalifikací

Mercedes: Pouze správná rozhodnutí

Hamilton vybojoval jubilejní 80. pole position v kariéře a osmé v této sezoně. Vlastně se ani nedá říct vybojoval, protože soupeře tentokrát doslova deklasoval. Náskok Mercedesu s přibývajícími závody roste.

Bottas přidal svou nejlepší startovní pozici v Japonsku. Dohromady to pro Mercedes znamená 175. start z první řady.

Kvalifikace začala v pořádku, ale pak jsme vykoukli z garáže a zjistili, že prší, nebo spíš poprchává a je hodně vlhko. Viděl jsem, jak pár aut dostalo smyk. Velmi těžko se odhadovalo, jestli bude dráha suchá nebo mokrá. Pochopitelně jsme vůbec netrénovali v mokru, a přitom to vypadalo, že třetí část kvalifikace se pojede právě na vodě. Čekali jsme v garáži, až jako první vyjede někdo jiný.

Myslím, že jsme se dnes rozhodli jako tým správně. Kvalifikace vlastně přišla o vystupňování napětí, protože se v druhé jízdě nikdo nemohl zlepšit. Dnes chlapi odvedli vynikající výkon, co se týká načasování. Neudělali žádnou chybu, i když byli jako vždycky v kvalifikaci pod tlakem. Všichni si přesto zachovali chladnou hlavu a pracovali kolektivně. V téhle stáji jsme na senzační cestě, a tak počítám, že ten počet osmdesáti vyhraných kvalifikací ještě není konečný. Ale je to mezník a jsem na něj moc hrdý,“ zhodnotil svůj výkon Lewis Hamilton (1. místo). 

Lewis Hamilton porazil jezdce ostatních týmů obrovským rozdílem 

Valtteri Bottas (2. místo) splnil svůj úkol a doplní čtyřnásobného mistra světa a týmového kolegu v první řadě. V dobré náladě kvalifikaci komentoval slovy: „Auta dnes byla rychlá, vlastně jako po celý víkend. Jezdit v kvalifikaci byla radost. V třetím tréninku jsem se hodně trápil, vůz se vůbec nechoval stabilně. Měl jsem co dělat, abych si věřil. V kvalifikaci se to zlepšilo a v její druhé části to už bylo dost dobré.

V třetí části se všechno rozhodovalo v jednom kole. Trochu jsem ztratil v druhém a třetím sektoru, ale užíval jsem si to. Celý náš tým by měl být hrdý na to, čeho jsme tady dnes dokázali. Na auto, jaké jsme měli k dispozici, a na příkladnou spolupráci. Každé dílčí rozhodnutí bylo správné a všichni jednali v klidu. Zvenčí to mohlo působit, že se pracuje horečně, ale uvnitř týmu panoval naprostý klid. Jednoduše jsme se drželi plánu a dělali správná rozhodnutí, což nám přineslo tenhle výsledek.