Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovo padesáté vítězství u Mercedesu!

Hamiltonovo padesáté vítězství u Mercedesu!

Mercedes: Už 44. dvojitý triumf

Těžko si mohl Mercedes představit snazší cestu za dalším japonským triumfem. Po startu z první řady oba jezdci s lehkostí drželi soupeře daleko za svými zády. Jeli přesně to, co potřebovali. A problémy se jim vyhýbaly.

Lewis Hamilton získal už 71. vítězství ve F1 a jubilejní padesáté ve službách Mercedesu. Zároveň to byl devátý triumf v sezoně a čtvrtý na okruhu v Suzuce. Valtteri Bottas má ve své skromnější bilanci jubilejní třicáté postavení na pódiu.

Mercedes vyhrál v Suzuce popáté za sebou! Dosáhl už 44. dvojitého vítězství a na třetím místě historické tabulky se přibližuje McLarenu (47). Daleko před nimi je pouze Ferrari (83). 

Šéfmechanik Matt Deane si na stupni vítězů užíval pořádnou sprchu šampaňským 

Lewis Hamilton (1. místo) měl samozřejmě skvělou náladu i při hodnocení závodu: „Jezdit po téhle dráze mě moc bavilo. Užíval jsem si každé kolo, každou zatáčku a vychutnával jsem si pocit, jak se auto bezvadně ovládá. Suzuka je jedinečný okruh. Do první zatáčky se najíždí z kopce, následuje stoupání, v jednom místě se trať podjíždí. Je to jeden z mých nejoblíbenějších okruhů.

Tempo bylo vynikající. Rozhodně to byl z mého pohledu nejlepší víkend, jaký jsem tady zažil. To platí i z hlediska vyvážení vozu. Fakt to byla paráda. Všichni u tratě i doma v továrnách si zaslouží obrovský dík za trvalé úsilí. Všichni makají na doraz a víkend co víkend odvádějí precizní práci. Tenhle výsledek je nejlepší způsob, jak se jim za dřinu odvděčit. V sázce je ještě sto bodů, tak se musíme snažit, soustředit a nesmíme podlehnout sebeuspokojení.

Valtteri Bottas (2. místo) byl rovněž spokojený: „Poprvé jsem v Suzuce stanul na stupních vítězů, a to je skvělé. Místní fandové mě hodně povzbuzovali. Vnímal jsem to a hodně to pro mě znamená. Z mé strany se závod obešel bez výkyvů. Udržovali jsme si malý náskok a šetřili motor. V televizi to pravděpodobně vypadalo těsnější, než to bylo ve skutečnosti. Jednou jsem při brzdění do poslední šikany zablokoval kola, takže se Max dostal dost blízko, ale jinak jsem si od něj držel odstup a měl jsem to pod palcem. První fáze na měkkých gumách byla o něco lepší než druhá na středně tvrdé sadě. U té dělalo trochu problém puchýřkování, ale nebylo to nic dramatického.

Valtteri Bottas pomohl svým výkonem ke 44. dvojitému vítězství Mercedesu ve F1