Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon smeká klobouk před těmi, kdo lépe reagovali

Ocon smeká klobouk před těmi, kdo lépe reagovali

Racing Point: Jezdci se na startu prohodí

Jezdci Racing Pointu mají na kvalifikaci podobný pohled. S umístěním nejsou spokojení. Přitom se oba probojovali do závěrečné fáze a potvrdili příslušnost k první desítce.

Úspěšnější byl sice Ocon, ale na startovním roštu bude stát až za týmovým kolegou Pérezem. Ocon byl totiž za prohřešek ve třetím tréninku potrestán odsunutím o tři místa dozadu. Podle sportovních komisařů dopoledne nedostatečně zpomalil po vyvěšení červených praporků.

Esteban Ocon (8. místo) po skončení kvalifikace tvrdil: „Osmé místo je dobré, ale stejně nejsem spokojený, protože jsme dnes nevytěžili maximum ze svého potenciálu. Náš přístup k třetí části kvalifikace byl takový, že jsme natankovali na pár kol, poněvadž jsme si mysleli, že dráha bude vysychat a podmínky se tím pádem budou zlepšovat. Ve skutečnosti byla trať suchá hned od začátku třetí části a právě tehdy byly podmínky nejlepší. Jenomže jsme neměli dostatek paliva. Když jsme pak vyjeli k druhé jízdě, pršelo už houšť. Musím smeknout klobouk před těmi, kdo situaci odhadli lépe než my. Když je deštivo, takové věci se stávají.

 

Sergio Pérez se svým výkonem v kvalifikaci vůbec nebyl spokojený 

Sergio Pérez (10. místo) na tom byl podobně: „Se svým výsledkem v kvalifikaci nejsem spokojený, protože si myslím, že jsem měl skončit před několika jinými vozy. Kvalifikace byla od začátku první části těžká. Zrovna když jsem dokončoval kolo, zavlály červené praporky kvůli Ericssonově nehodě. Byl jsem jen kousíček od cílové čáry, ale kolo se mi nezapočítalo. Proto jsem musel jet další. V třetí části jsem ve svém prvním kole vyjel z dráhy a ztratil hodně času. Přitom v tu chvíli byla dráha v nejlepším stavu, a tak mám rozhodně pocit, že jsem dnes mohl dopadnout daleko lépe.