Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Pérez využil příležitost a chňapl po Grosjeanovi

Pérez využil příležitost a chňapl po Grosjeanovi

Racing Point: Vydoloval bodové maximum

Tým se veze na dobré vlně. Z posledních pěti závodů počtvrté bodovali oba jezdci! Konkurenční Haas tentokrát předčili, když Pérez vyhrál souboj s Grosjeanem o nejlepšího jezdce ze zbytku světa.

Dnes jsme zaznamenali dobrý výsledek. Vlastně nejlepší, v jaký jsme realisticky mohli doufat,“ potvrdil Sergio Pérez (7. místo). „Po slabé kvalifikaci jsme si hodně polepšili a ze závodu vydolovali maximum, co se dalo. Rychlost jsme měli dobrou a tým připravil výbornou strategii. Věděli jsme, že jestli chceme porazit Haas, musíme se chovat dravě.

Málem jsme vyšplouchli Grosjeana při zastávce v boxech, jenomže jsem ztratil trochu času soubojem s Leclerkem, a tak mi to nevyšlo. Když se závod zase rozběhl po fázi virtuálního zpomalovacího vozu, podařilo se mi dostat těsně za Grosjeana, a když se mi naskytla příležitost, chňapl jsem po ní. Náš dnešní výkon mě nadchl. Museli jsme na to šlapat a uspět v předjížděcích manévrech. Závod hodnotím jako fantastický.“ 

Esteban Ocon litoval penalizace za zbytečný prohřešek 

Esteban Ocon (9. místo) musel na roštu obrazně couvat o tři místa, protože dostal penalizaci za prohřešek při vyvěšení červených vlajek při tréninku. Proto klesl až na jedenáctou pozici a do první desítky se musel doslova probíjet.

Dnes si naše stáj připsala řadu bodů. Přesto nejsem úplně spokojený, protože náš konečný výsledek ovlivnila včerejší penalizace,“ litoval svého prohřešku. „Celý víkend jsme prokazovali vysokou rychlost. Byli jsme čtvrtí nejrychlejší. Ale pokud nebudeme startovat víc vepředu, těžko se budeme v závodě prosazovat výš. Dnes byly momenty, kterých jsme si užívali, a musel jsem hodně předjíždět. Kdo měl čerstvé gumy, měl velkou výhodu. Nakonec se nám vyplatila strategie. V posledních pár kolech jsem doháněl Grosjeana, ale už se mi nenaskytla příležitost na něj zaútočit.