Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Panther Racing opět úspěšný v kvalifikaci

Panther Racing opět úspěšný v kvalifikaci

Enge: "V závodě pro mne bude důležité najet co nejvíce kilometrů"

Vozy týmu Panther Racing odstartují do závodu XM Satellite Radio Indy 200 v Phoenixu ze čtvrtého a sedmého místa. Tomas Scheckter odstartuje z druhé řady a Tomáš Enge, který se stal nejrychlejším nováčkem kvalifikace, odstartuje z pozice sedmé.

Enge se tak stal nejrychlejším nováčkem kvalifikace už ve druhém závodě po sobě. Scheckter pak skončil v obou kvalifikacích mezi prvními pěti. V loňském roce odstartoval Scheckter z osmé pozice a umístil se nakonec až 16. poté, co do něj během závodu v okamžiku, kdy byl na třetí pozici zezadu vrazil Dario Franchitti. 

Panther Racing už na oválu v Phoenixu získal dvě vítězství, a to v letech 1999 se Scotem Goodyearem a 2001, kdy za volantem seděl Sam Hornish Jr.

Tomáš Enge: " Jsem velmi šťasný a jsem přesvědčen, že v zítřejším závodě už bude vše v pořádku. Phoenix je náročná trať, obtížnější než rychlejší více klopené ovály jako byl Homestead. Pro mne a náš tým Rockstar Panther bude velmi důležité ujet v závodě co nejvíce kilometrů. Doufám, že zítra nebude pršet. Už jsem zde najel spoustu kilometrů a rád bych přidal další. Náš vůz Rockstar/Panther/Chevy je velmi dobře ovladatelný v turbulentním vzduchu při hustém provozu na trati a tak bude pro mne zítřejší závod jistě vzrušující."

Tomas Scheckter:" To je vše, co jsme měli v rukávu pro dnešek. Už nebylo možné dokázat o mnoho víc a jsme šťasni, že odstartujeme ze čtvrté pozice. Náš Pennzoil/Panther/Chevy je velmi dobrý při vytrimování pro závod a musím říci, že moji hoši pracovali velmi tvrdě po celou dobu. Pro poslední trénink nám jen zbývá  překontrolovat nastavení pro závod  a vše raději dvakrát prohlédnout.