Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lidé při závodech určitě usínají

Lidé při závodech určitě usínají

Hamilton přiznal, že ho nudila i 90. léta

Některé velké ceny jsou tak nudné, že lidé u televizorů jistě usínají, nechal se slyšet Lewis Hamilton. Jenže, jak dlouho už posloucháme tuto kritiku? Když se čtyřnásobný mistr světa narozený v roce 1985 zamyslel, uvědomil si, že mnohé velké ceny ho uspávaly už jako dítě závodící v motokárách, ačkoli snil o F1 a jeho přilba je dodnes barvou podobná té jeho hrdiny Ayrtona Senny.

"Nezamýšlel jsem se nad tím, ani jsem nevěděl, že se o tom uvažuje," řekl Lewis Hamilton o navrhovaném "obohacení" kvalifikace o Q4, ke kterému nakonec nejspíš nedojde. "Možná bychom mohli dostávat více pneumatik, mít více času, více tréninků… Nebo jeden trénink v pátek a jeden v sobotu? Nevím. Jsem pro každou změnu, protože alespoň na nějaký čas by to bylo vzrůšo.

To hlavní, co je třeba změnit, je zažitý stereotyp čtyř dnů, které jsou naprosto stejné 21krát každý rok. Chtělo by to více dynamiky, něco jiného pro vybrané okruhy, něco jako supervíkend, protože na některých tratích je závod prostě nuda.

Pamatuji si, že když jsem byl malý, tak jsem si před startem sedl k televizoru, ale během závodu jsem usnul. Jsem si jist, že i dnes lidé po startu usínají. Pak se probudí, možná si nastaví budík, já jsem to tak dělával.

Někdy jsem po celou dobu ve vytržení, jako letos v Baku, ale některé závody nejsou tak vzrušující. Letos tomu pomáhá, že vozy jsou rychlejší než kdykoliv předtím, ale některé závody jsou přesto nuda. Ukažme na tyto tratě a řekněme si, co uděláme jinak. Ať už je to start v obráceném pořadí nebo cokoliv, ale něco by se s tím mělo udělat."