Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Coca-Cola bude sponzorovat McLaren

Coca-Cola bude sponzorovat McLaren

Poprvé se její logo objeví na voze F1

McLarenu se v neradostném roce plném zklamání podařil zajímavý husarský kousek, získal na svou stranu nejprestižnější značku mezi nealkoholickými nápoji. Seznam jeho sponzorů obohatí každému dobře známá Coca-Cola.

Společnost Coca-Cola už v F1 byla. V roce 2012 byl Burn, její značka energetického nápoje, sponzorem týmu Lotus. Tým z Wokingu ale získal přímou podporu hlavní, globálně známé značky, která se dosud F1 vyhýbala. Její loga budou na vozech i jezdeckých overalech Fernanda Alonsa, Stoffela Vandoornea i Landa Norrise.

Ano, znamená to, že sponzorská smlouva začala platit okamžitě a logo amerického tradičního slazeného nápoje bude na monopostech tradičního anglického týmu už během víkendu Velké ceny USA. Má to jeden háček, smlouva je pouze do konce sezony 2018, čili na čtyři závody.

Můžeme se ale domnívat, že další pokračování spolupráce není vyloučeno a jednání budou pokračovat. Přestože v tiskové zprávě to nezmiňuje ani generální ředitel týmu McLaren Zak Brown, ani viceprezident společnosti Coca-Cola pro sportovní partnerství Ricardo Fort.

Brown se již v létě pochválil, že pro svůj tým zajistil pět nových sponzorských úlovků (šest, kdyby počítal i Alonsovu módní značku Kimoa), zatímco žádný jiný velký tým neměl více než dva přírůstky. Na jeho seznamu již tehdy byly Dell a Petrobras, jenž bude týmu příští rok i dodávat palivo.