Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon se cítí bezvadně jako nejlepší ze zbytku

Ocon se cítí bezvadně jako nejlepší ze zbytku

Racing Point: Poškození bez příčiny

Esteban Ocon bojuje o angažmá pro příští rok jako lev. Neustále dokazuje, že patří k nejlepším jezdcům ve startovním poli. Potvrdil to i skvělým šestým místem v kvalifikaci na VC USA.

Esteban Ocon (6. místo) byl samozřejmě spokojený a kvalifikaci zhodnotil slovy: „Dnes jsem s naším výkonem spokojený. Stát na startovním roštu šestý je bezvadné. Nejlepší ze zbytku. Ale v celém průběhu byla kvalifikace hodně vyrovnaná. V třetí části jsem zajel velmi dobré kolo a auto fungovalo výborně. Zítřejším cílem je udržet si pozici a připsat si hodně bodů. Tempo závodu je pro nás tak trochu neznámá, protože v pátek bylo mokro, ale snad zítra dokážeme s konkurencí držet krok.

Sergio Pérez (10. místo) se snažil vyřešit záhadu. „Kvalifikovat se až jako desátý je pro mě zklamání, protože jsme určitě měli na víc. První pokus v první části jsem měl dost dobrý, ale když jsem se vrátil do garáže, objevili jsme na pravé straně mého vozu silné poškození, a to ze záhadné příčiny. Konkrétně na podlaze a deflektorech vzduchu za předními koly. Snažili jsme se to opravit v čase, který jsme měli k dispozici, jenomže se nám to nepodařilo úplně. Od té chvíle se mé auto chovalo jinak. Narušilo se vyvážení. Proto jsem s vozem v druhé a třetí části trochu zápolil. Jak ukázal Esteban, auto má rozhodně potenciál, a proto je škoda, že mi to dnes nevyneslo víc,“ svěřil se s problémy Mexičan.